W mojej kuchni

Bananowy sernik

Przepis na ten sernik powstał z półproduktów, które akurat miałam w lodówce. Wyszło całkiem smacznie. Spróbujcie sami 🙂 

Składniki na malutką tortownicę o średnicy 15 cm./ opcjonalnie mała keksówka.

  • 400 g serka wiejskiego (dwa opakowania)
  • 50 g mąki kokosowej 
  • jeden dojrzały banan – około 120 g po obraniu 
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka cukru kokosowego
  • masło, do wysmarowania foremki
  • kakao, do posypania sernika 

Wykonanie:

Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Wyłożyć co wysmarowanej wcześniej malutkiej tortownicy i piec w temp 180 ° (góra/dół), przez 40 minut. Po wyjęciu posypać kakao. Jeść po wystudzeniu. Sernik najlepiej smakuje, jak go schłodzimy w lodówce. 

życzę smacznego 

Ania

IMG_5264

827total visits,8visits today

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Aby dodać komentarz rozwiąż zadanie * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge