Home PRZEPISY Chleb czystoziarnisty

Chleb czystoziarnisty

Przez Anna H. Niemczynow

Uwielbiam piec chleb. Pieczenie chleba stało się w moim domu tradycją. Zapach własnych bochenków działa niczym balsam, łagodzi obyczaje i pozostaje w pamięci pociech jako…zapach matki, zapach domu.

Chleb czystoziarnisty zamierzałam upiec już dawno. Przeglądałam wiele przepisów i na tym się kończyło, aż pewnego dnia jako pierwsza upiekła go moja przyjaciółka Monia. Poczęstowała mnie tym rarytasem i…przepadłam. Wiem, że ten chleb zagości w naszym domu na zawsze, bo jest nie tylko zdrowy, ale przede wszystkim bardzo smaczny. Uwielbiam zjadać go z dżemem, popijając ulubioną latte. Przygotowanie chleba zajmuje niewiele czasu, a jego smakiem możemy cieszyć się naprawdę długo. Jedna kromka szerokości centymetra daje uczucie sytości i działa zbawiennie na nasz układ trawienny.

Przepis, którym się z Wami dzielę pochodzi od marki Intenson. Zastosowałam naprawdę niewielkie zmiany.

 

Zanim zaczniemy kroić chlebek, należy poczekać aż ostygnie!!!

IMG_6238

IMG_6241

IMG_6245

IMG_6244

Życzę smacznego
Ania

Mogą Cię również zainteresować

6 komentarzy

Weronika 14 maja 2015 - 11:30

Aniu powiedz ile czasu taki chlebek można przechowywać w warunkach pokojowych lub ewentualnie, czy można zamrozić? Jak dotąd zawsze kroiłam chleb na kromki i mrozilam, ponieważ jak na razie sama jem swoje wypieki 🙂

Odpowiedz
Ania H. Niemczynow 13 czerwca 2015 - 21:02

Do kilku dni Weroniczko. Spokojnie zdążysz zjeść, zanim Ci się zepsuje:-)

Odpowiedz
Ola 9 czerwca 2015 - 12:19

ANIU czy jesteś w stanie określić kaloryczność kromki takiego chlebka albo całości?

Odpowiedz
Ania H. Niemczynow 13 czerwca 2015 - 21:01

Kochana nie liczyłam tego. Jednak ten chlebek jest dość kaloryczny kochana.

Odpowiedz
jukejka 30 września 2015 - 21:13

Robiłam bardzo podobny, Pyszny jest !

Odpowiedz
Iwona 6 lutego 2016 - 22:33

Czy babka musi być zmielona?:)

Odpowiedz

Skomentuj Nati Anuluj odpowiedź