W mojej kuchni

Ciasteczka Orzechowe

image_pdfimage_print

Święta zbliżają się wielkimi krokami a wraz z nimi okres, w którym więcej czasu spędzamy w kuchni. Sama uwielbiam gotować, piec i wypełniać dom zapachami. Rodzina przy stole się jednoczy. Całe życie marzyłam o tym, że kiedyś będę się śmiać z moimi bliskimi właśnie przy stole. Jest to magiczne “serce domu” – to tu rozmawiamy i spotykamy się wszyscy razem. Gotowanie to moja pasja – każdego dnia trenuję i gotuję, gotuję i trenuję 🙂 To moje życie. 

Uwielbiam prostotę zarówno w życiu jak i na talerzu. Prostota życia jest piękna. Życie jest tak naprawdę proste, tylko niepotrzebnie sami je komplikujemy. Każdego dnia uczę się dystansu i pokory – to daje mi trening.

Prostota w kuchni jest “w swej prostocie wyjątkowa” – smaki powstają same – za to cenię ciasteczka, na które przepis chciałabym Wam dzisiaj zdradzić. Ciasteczka są bardzo energetyczne i są idealną przekąską dla biegaczy. Zrobienie ich zajmuje zaledwie chwilkę. 

Potrzebujesz: 

* 250 g rozdrobnionych orzechów włoskich (rozdrabniam je w robocie, ale z powodzeniem możesz je drobniutko posiekać)

* 3/4 szklanki cukru trzcinowego 

* dwa jajka

Wykonanie: 

Wszystkie składniki mieszasz ze sobą, kładziesz na blaszkę wyścielaną papierem do pieczenia (wyglądają jak placuszki) i pieczesz około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Czekasz, aż ostygną i delikatnie przekładasz ciasteczka na talerz. Tylko tyle – dziecinnie proste 🙂 

Rozdrobnione orzechy

ciastka orzechowe

W piekarniku 

proste ciasteczka orzechowe

Gotowe ciasteczka 

ciasteczka orzechowe

orzechowe ciasteczka

Życzę smacznego 

Ania

707total visits,6visits today

4 thoughts on “Ciasteczka Orzechowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Aby dodać komentarz rozwiąż zadanie * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge