W mojej kuchni

Masło orzechowe z nerkowców

image_pdfimage_print

Orzechy, to punkt obowiązkowy mojego odżywiania. Uwielbiam wszystkie rodzaje orzechów. Masło orzechowe przygotowuję sama, dzięki temu mam pewność, że jego skład jest taki jak powinien być. 

Przepis na masło orzechowe, jest banalnie prosty. Do przygotowania porcji masła widocznej na zdjęciu, potrzebujesz jedynie 400 g orzechów nerkowca – NIC WIĘCEJ!!! 

Orzechy przesypujemy do robota kuchennego o dobrej mocy. Nie polecam blenderów ręcznych, ani kielichowych. Może się bowiem okazać, że będzie to jedne z najdroższych maseł naszego życia – wiadomo z jakich powodów. 

Orzechy miksujemy tak długo, aż powstanie jednolita, dająca się gładko rozsmarować masa. 

Proste, pyszne, wyjątkowe!!! 

Bez cienia sztucznych dodatków!!! 

Polecam

Ania.

IMG_3984

388total visits,1visits today

One thought on “Masło orzechowe z nerkowców

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Aby dodać komentarz rozwiąż zadanie * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge