Home PRZEPISY Masło orzechowe z nerkowców

Masło orzechowe z nerkowców

Przez Anna H. Niemczynow

Orzechy, to punkt obowiązkowy mojego odżywiania. Uwielbiam wszystkie rodzaje orzechów. Masło orzechowe przygotowuję sama, dzięki temu mam pewność, że jego skład jest taki jak powinien być.

Przepis na masło orzechowe, jest banalnie prosty. Do przygotowania porcji masła widocznej na zdjęciu, potrzebujesz jedynie 400 g orzechów nerkowca – NIC WIĘCEJ!!!

Orzechy przesypujemy do robota kuchennego o dobrej mocy. Nie polecam blenderów ręcznych, ani kielichowych. Może się bowiem okazać, że będzie to jedne z najdroższych maseł naszego życia – wiadomo z jakich powodów.

Orzechy miksujemy tak długo, aż powstanie jednolita, dająca się gładko rozsmarować masa.

Proste, pyszne, wyjątkowe!!!

Bez cienia sztucznych dodatków!!!

Polecam
Ania.

IMG_3984

Mogą Cię również zainteresować

1 komentarz

Ewa 10 czerwca 2016 - 10:29

dzien dobry Aniu 🙂 orzeszki sa surowe jak rozumei nie prazone ?

dziekuje

Odpowiedz

Zostaw komentarz