Home PRZEPISY Pasztet z ciecierzycy

Pasztet z ciecierzycy

Przez Anna H. Niemczynow

Ciecierzyca – nazywana także cieciorką, lub grochem włoskim. Jej nasiona zawierają bardzo dużo białka, błonnika, kwasu foliowego (niezbędnego dla kobiet w ciąży), oraz cynku, który jest zbawienny dla naszych włosów, skóry i paznokci. Ponadto znajdziemy w niej także fosfor, potas i żelazo. Nic, tylko jeść. Dlatego też dzielę się z Wami, prostym przepisem na pasztet z tych magicznych ziaren.

Ściskam ciepło
Ania


IMG_3307

Mogą Cię również zainteresować

6 komentarzy

Gosia 24 kwietnia 2016 - 13:35

Właśnie zrobiłam ten pasztecik. Wyśmienity 🙂 tylko zamiast z puszki dałam, wcześniej namoczona i ugotowana, cieciorkę – nie doczytałam przepisu – i pomidory suszone w oleju z dynia. Następnym razem zrobię zgodnie z przepisem. Tak czy siak baaaardzo mi smakuje!

Odpowiedz
Ania H. Niemczynow 4 maja 2016 - 15:22

Napewno cieciorka nie z puszki jest lepsza Gosiu. Super, że Ci smakowało 🙂 Buziaczek 🙂

Odpowiedz
aga 15 maja 2016 - 13:21

Pasztet przepyszny 🙂 Pieklam wczoraj wieczorem, troche chora jestem wiec tak ostatkiem sil… W środku nocy nagle z przerażeniem sie obudziłam ze nie dalam soli! Mysle sobie trudno, będziemy na chlebku solić albo z kiszonymi ogórkami morze zle nie będzie…. A tu niespodzianka! Bez soli i przepyszny, pikantny, smarowalny … W sam raz do swiezego domowego pieczywa

Odpowiedz
Ania H. Niemczynow 17 maja 2016 - 18:07

Ten pasztet uzależnia 🙂 Uwielbiam go piec 🙂 Cieszę się, ze Ci smakuje kochana 🙂

Odpowiedz
magda 2 września 2016 - 14:21

Czy masło i buła idzie do środka masy czy do wysmarowania blaszki?

Odpowiedz
Ania H. Niemczynow 3 września 2016 - 18:20

Madziu, do wysmarowania blaszki 🙂

Odpowiedz

Skomentuj Anonim Anuluj odpowiedź