W mojej kuchni

Pudding Jaglany

Kasza jaglana – uwielbiam!!! Można ją przyrządzać na wiele sposobów. Osobiście najbardziej lubię jeść ją w formie deserów. Moje ostatnie uzależnienie, to pudding jaglany, który przygotowuję z dodatkiem mleka migdałowego i…bananowego soku. Spróbujcie sami 🙂 

Potrzebujemy: 

  • 100 g kaszy jaglanej 
  • 300 ml mleka migdałowego (lub innego ulubionego  mleka)
  • Łyżeczka miodu
  • 100 ml soku bananowego (polecam nektar dla dzieci marki Hipp)
  • ulubione owoce – u mnie prażone jabłka

Przygotowanie: 

Kaszę opłukać w zimnej wodzie. Następnie ugotować ją na mleku migdałowym. Kiedy całość ostygnie dodać łyżeczkę miodu i 100 ml soku bananowego. Całość zmiksować blenderem na jednolitą masę. Przełożyć do pucharków. Podawać z ulubionymi owocami – u mnie są to jabłka prażone własnego wyrobu. 

Z podanych składników otrzymamy trzy porcje tego pysznego deseru. Śmiało możemy go zjeść na drugie śniadanie, czy podwieczorek. Ułożony w pojemniku, idealnie sprawdzi się jako przekąska w pracy 🙂 

Życzę smacznego 

Ania

IMG_9852

618total visits,4visits today

3 thoughts on “Pudding Jaglany

    1. Przepraszam, że dopiero odpisuję. Jabłka kroję w kosteczkę i wrzucam do garnka z dodatkiem odrobiny wody. Wszystko gotuję na tzw “paćkę”. Potem wekuję w słoikach 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Aby dodać komentarz rozwiąż zadanie * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge