W mojej kuchni

Rogaliki francuskie

image_pdfimage_print

Szybko, pysznie, smacznie – czas na francuskie rogaliki 🙂 

Potrzebujesz:

  • opakowanie ciasta francuskiego (polecam lekkie ciasto z lidla)
  • 9 kostek czekolady
  • jedno jajo

Wykonanie: 

Ciasto kroimy na 18 małych kwadracików. Na każdym z nich układamy pół kosteczki ulubionej czekolady. Zawijamy małe rogaliki zaczynając od rogu kwadracika. Sklejamy. Całość smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (bez termoobiegu) i pieczemy 15 minut. Wartość energetyczna jednego rogalika to 60 kalorii 🙂 

Życzę smacznego 🙂 

Ania

FullSizeRender

FullSizeRender-1

FullSizeRender-2

IMG_9556

IMG_9558

IMG_9482

 

540total visits,4visits today

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Aby dodać komentarz rozwiąż zadanie * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge