W mojej kuchni

Tłusto – czwartkowe pączusie serowe

image_pdfimage_print

Potrzebujesz: 

* 400 g serka homogenizowanego naturalnego

* 3  szklanki mąki pszennej 

* 6 jajek 

* dwie łyżeczki proszku do pieczenia

* 6 łyżek ksylitolu, bądź innej substancji słodzącej – może być zwykły cukier

* łyżka aromatu waniliowego

* olej do smażenia

* cukier puder do posypania

* możesz dodać kieliszek wódki, wtedy pączusie nie będą nasiąkały tłuszczem 

Przygotowanie: 

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto będzie bardzo gęste. Olej rozgrzać w garnku. Małą łyżeczką do herbaty wykładać masę na rozgrzany olej. Pączusie szybko rosną i nabierają pięknego złotego koloru. Olej nie może być za gorący, ponieważ może dojść do sytuacji, że pączusie będą zarumienione na zewnątrz,  a w środku pozostaną surowe. Sami musimy “wyczuć swoją kuchenkę” 😉 . Usmażone pączusie wykładamy na talerz przykryty ręcznikiem papierowym (odsączam je z nadmiaru oleju), po czym  układam w misce i posypuję cukrem pudrem. Mówię Wam – NIEBO W GĘBIE!!! 😉 Z podanych składników usmażymy dwie miski pączusiów (na zdjęciu poniżej).

Ściskam ciepło

Ania

IMG_4802_1

IMG_4803

769total visits,2visits today

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Aby dodać komentarz rozwiąż zadanie * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge