Home PRZEPISY Ciasto bananowe

Ciasto bananowe

Przez Anna H. Niemczynow

Ciasto bananowe mojego przepisu nie ma ani tłuszczu, ani cukru!!! Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie chwilę. Resztę pracy wykonuje za nas piekarnik. Nam pozostaje już tylko cieszyć się jego smakiem. Cała keksówka ciasta to jedyne 700 kalorii. Możesz podzielić ciasto na trzy części i przez trzy dni mieć pod ręką zdrową przekąskę „do kawy”. Ciasto bardzo długo zachowuje świeżość. Na trzeci dzień jest równie miękkie i wilgotne jak pierwszego dnia. Spróbuj sama – to dziecinnie proste!!!

życzę smacznego
Ania.

IMG_8525

IMG_8485

Mogą Cię również zainteresować

10 komentarzy

Kasia 17 sierpnia 2015 - 21:20

Aniu, tak nie na temat . Czy mogłabyś wstawić przepisy na domowe izotoniki?

Odpowiedz
Katarzyna 18 sierpnia 2015 - 11:54

Jeju, jakie to proste! Zapisuję stronę i w weekend przygotowuję to ciasto. Uwielbiam banany 🙂 Pozdrawiam

Odpowiedz
Wiktoria 3 września 2015 - 20:44

Upiekłam własnie takie, ale włożyłam je do foremek na babeczki. Wyszły takie malutkie ciasteczka na kilka kęsów. Rewelacja! Można cieszyć się smakiem ciasta delikatnie słodkiego od bananów i zero wyrzutów sumienia! 🙂 Dzięki Aniu za ten przepis!

Odpowiedz
Owsiana Kokosanka | Anna Niemczynow – trenerka fitness 28 września 2015 - 10:44

[…] moim stole ostatnio królowało ciasto bananowe (kliknij po przepis) i przyznam szczerze, że chociaż jest przepyszne, to troszkę mi się już przejadło. […]

Odpowiedz
Ilona 29 września 2015 - 18:25

100g ile to łyżek/szklanek?

Odpowiedz
Angelika 23 listopada 2015 - 12:57

100g mi wyszła niepełna szklanka 🙂

Odpowiedz
Karolina 3 listopada 2015 - 19:01

a czy wyjdzie z mąką owsianą? 🙂 pozdrawiam 🙂

Odpowiedz
Igunia 13 listopada 2015 - 15:36

wyszło przepyszne!:) czasem smaruje sobie masłem orzechowym omnomnom;)

Odpowiedz
Angelika 23 listopada 2015 - 12:59

Dobre proporcje, ciacho wyszło idealnie 🙂 zapewne z każdej innej mąki również wyjdzie 🙂

Odpowiedz
Ania 10 września 2016 - 10:41

U mnie się właśnie piecze 🙂 Pięknie rośnie i zaczyna nabierać apetycznego rumianego koloru 😀

Odpowiedz

Skomentuj Karolina Anuluj odpowiedź