W mojej kuchni

Ciasto bananowo – kokosowe

Kolejne ciacho z kategorii “przekąski” – idealnie nadaje się jako “coś do kawy”. Przyjemność bez wyrzutów sumienia. Przepis powstał na bazie tego przepisu. Ciacho możesz zabrać ze sobą do pracy, szkoły, na uczelnię. Zdrowe odżywianie nie musi być nudne. Przekonaj się 🙂 

Składniki :

* banany 2 sztuki – 230 g – 190 kalorii

* 100 g mąki kukurydzianej – 364 kalorie

* wiórki kokosowe 40 g – 270 kalorii

* łyżeczka sody oczyszczonej 

* 20 tabletek rozkruszonej stewii – 20 kalorii ( możesz użyć innego słodzika – cukru, ksylitolu, miodu – ja dodałabym ok 3 łyżek)

* jedno jajko – 100 kalorii

* 50 ml mleka 2% tłuszczu – 25 kalorii 

Łącznie po odliczeniu “resztek”pozostałych w misce, całe ciasto posiada wartość energetyczną – 940 kalorii

Przygotowanie: 

Wszystkie składniki zblendować ze sobą na jednolitą masę.Przełożyć do małej keksówki wyściełanej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 40 minut. 

Smacznego 🙂 

Ania

IMG_7181

IMG_7182

1571total visits,7visits today

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Aby dodać komentarz rozwiąż zadanie * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge