Ciasto marchewkowe było dla mnie wyzwaniem. Nie pamiętam już, ile blaszek tego wypieku wylądowało w koszu, zanim udało mi się stworzyć smakołyk, który by zadowolił mój kulinarny gust. Nareszcie się udało i od razu dzielę się z Wami przepisem. Ciasto jest przepyszne, lekkie, kruche, idealne do kawy. Przyznam szczerze, że nie mogę się mu oprzeć i bywa, że jadam je na śniadanie. Świetnie smakuje samo, jak i z dodatkiem polewy przygotowanej z serka i miodu.
Jak je zrobić? To naprawdę bardzo proste.
Ciasto jest naprawdę smaczne. Polecam każdemu i życzę udanego wypieku 🙂
Ania
4 komentarze
Marchewkowe moje ulubione ! Już wiem co jutro upiekę 🙂 Ale oleju rzepakowego, tak jak prawie wszystkich roślinnych nie wolno poddawać obróbce termicznej, bo stają się toksyczne. Lepiej wykorzystać olej kokosowy. Pozdrawiam:)
Gabrysiu nic nie stoi na przeszkodzie, abyś użyła oleju kokosowego. Pozdrawiam 🙂
Wygląda fantastycznie. Ciężko je zrobić?
Świetnie wygląda! Długo się je robi?
Bardzo szybko i bardzo prosto 🙂 Spróbuj 🙂