Home PRZEPISY Ciasto marchewkowe z jabłkiem

Ciasto marchewkowe z jabłkiem

Przez Anna H. Niemczynow

Ciasto marchewkowe było dla mnie wyzwaniem. Nie pamiętam już, ile blaszek tego wypieku wylądowało w koszu, zanim udało mi się stworzyć smakołyk, który by zadowolił mój kulinarny gust. Nareszcie się udało i od razu dzielę się z Wami przepisem. Ciasto jest przepyszne, lekkie, kruche, idealne do kawy. Przyznam szczerze, że nie mogę się mu oprzeć i bywa, że jadam je na śniadanie. Świetnie smakuje samo, jak i z dodatkiem polewy przygotowanej z serka i miodu.

Jak je zrobić? To naprawdę bardzo proste.

Ciasto jest naprawdę smaczne. Polecam każdemu i życzę udanego wypieku 🙂
Ania

 

IMG_5801

 

 

Mogą Cię również zainteresować

4 komentarze

Gabi 26 sierpnia 2016 - 20:54

Marchewkowe moje ulubione ! Już wiem co jutro upiekę 🙂 Ale oleju rzepakowego, tak jak prawie wszystkich roślinnych nie wolno poddawać obróbce termicznej, bo stają się toksyczne. Lepiej wykorzystać olej kokosowy. Pozdrawiam:)

Odpowiedz
Ania H. Niemczynow 3 września 2016 - 18:19

Gabrysiu nic nie stoi na przeszkodzie, abyś użyła oleju kokosowego. Pozdrawiam 🙂

Odpowiedz
jak muffinki 30 stycznia 2017 - 18:59

Wygląda fantastycznie. Ciężko je zrobić?
Świetnie wygląda! Długo się je robi?

Odpowiedz
Ania H. Niemczynow 2 lutego 2017 - 10:15

Bardzo szybko i bardzo prosto 🙂 Spróbuj 🙂

Odpowiedz

Skomentuj Ania H. Niemczynow Anuluj odpowiedź