Home PRZEPISY Cynamonowe ślimaczki

Cynamonowe ślimaczki

Przez Anna H. Niemczynow

Cynamon w starożytności uważany był za pokarm bogów ze względu na swój „boski kolor”. Jest przyprawą o cudownych właściwościach leczniczych. Wspomaga odchudzanie, jest sprawdzonym środkiem na cellulitis i trądzik. Ja kocham cynamon za zapach. Jak większości, kojarzy mi się on ze świętami. Kiedy w domu pachnie cynamonem, wszyscy jakoś tak szerzej się uśmiechamy.

Cynamonowe bułeczki były dla mnie wyzwaniem. Zbierałam się do ich upieczenia ponad tydzień. Przewertowałam różne przepisy, aż w końcu postanowiłam działać ?. Przy tworzeniu przepisu na ciasto, inspirowałam się własnym przepisem na klasycznego drożdżaka. Wyszło pysznie. Spróbujcie sami.

Z podanych składników wyjdzie około 25-30 bułeczek. Bułeczki długo zachowują świeżość. Nawet dwa dni później smakują fantastycznie. Idealnie nadają się na śniadanie, albo przekąskę do kawy. Przechowuję je w plastikowym pojemniku na ciasto.

Życzę udanych wypieków, kochani

Z miłością

Ania

 

 

 

Mogą Cię również zainteresować

4 komentarze

Ania 1 maja 2020 - 13:12

To najlepsze cynamonowe ślimaczki jakie w życiu jadłam!!! przepis jest genialny i świetnie wychodzi nawet jak sie nie ma wprawy w drożdżakach!!!:))Dziękuje!!!:))

Odpowiedz
Anna H. Niemczynow 1 maja 2020 - 13:13

Aniu, tak się cieszę, że Ci smakowały. To dla mnie ogromna radość <3 Pozdrawiam <3

Odpowiedz
Katja 30 maja 2020 - 17:27

Cynamonowe ślimaczki???:) zaraziłaś mnie Aniu nimi:), a że tak apetycznie wyglądają postanowiłam sprobować swoich sił. Mimo, że miałam różne przygody ( drożdze wykipiały zalewajac wszystko wkoło ) to ślimaczki wyszły genialne i wiem, że nie raz jeszcze je powtórzę:) dziekuję za fantastyczny przepis. Pozdrawiam ciepło- Katja

Odpowiedz
Anna H. Niemczynow 5 czerwca 2020 - 13:34

Katju, bardzo się cieszę, że Ci smakują 😉 My je uwielbiamy 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz