W mojej kuchni

Moje pyszne gofry

Uwielbiam gofry do tego stopnia, że w tegoroczne wakacje tak sobie nimi dogadzałam, że jak stanęłam później na wagę, to… hm… trzeba było więcej biegać 😉 Gofry kojarzą mi się z dzieciństwem, cukrem pudrem na nosie, uśmiechem i niedzielą. To zwykle w niedzielne poranki piekę je dla swojej rodziny. Lubię ten czas. Mój przepis jest bardzo prosty. Gofry zawsze wychodzą puszyste i chrupiące. Smarujemy je domową nutellą i zajadamy ciesząc się zwykłością, która jest niezwykła. 

Składniki: 

  • dwa jajka od szczęśliwych kur
  • cukier waniliowy
  • dwie łyżki cukru pudru
  • dwie szklanki ulubionego mleka
  • dwie szklanki mąki pszennej
  • dwie łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki ulubionego oleju ( ja lubię z avokado, albo rzepakowy) 

Wykonanie: 

Ubijamy mikserem jajka z cukrami. Stopniowo, cały czas ubijając dodajemy mleko, później stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, oraz olej. Gofry pieczemy w nagrzanej gofrownicy, aż do zarumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. 

Życzę smacznego 

Z miłością 

Ania

 

 

6886total visits,1visits today

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Aby dodać komentarz rozwiąż zadanie * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge