Najpyszniejsze i najłatwiejsze ciasto świata. Do jego wykonania nie potrzeba nawet piekarnika. Moja rodzina wprost je uwielbia i od chwili, kiedy zrobiłam je pierwszy raz, często słyszę „mamusiu, zrobisz to ciasto, co smakuje jak lody?” Gwarantuję zachwyt gości i Wasz, naturalnie 😉 Ten smakołyk ma tylko jedną wadę…zdecydowanie za szybko znika 🙂
Ja ZAWSZE robię to ciasto z własną nutellą. Przepis na moją nutellę znajdziesz tu. Będziemy potrzebować do naszego ciasta podwójnej porcji domowej nutelli.
Nutella samodzielnie zrobiona nie jest tak słodka. Jeśli masa będzie dla Ciebie za mało słodka, dodaj do niej odrobinę cukru pudru. Jeśli użyjesz kupionej nutelli raczej nie będzie takiej potrzeby 🙂
Ciasto bez problemu może pozostać w zamrażarce na noc, a nawet na kilka dni. Możesz je traktować jak lody 🙂
Życzę Ci smacznego. Będę uradowana, jak podzielisz się wrażeniami po konsumpcji.
Przytulam Cię mocno do serca
Ania
4 komentarze
Ślinotoku dostałam Aniu :)))))
<3
Aniu, w ubiegły weekend delektowaliśmy się ciastem z Twojego przepisu 😉 Zrobiłam też domową nutellę (wg Twojej wersji) Ciasto wyszło bardzo smaczne. Rodzicom, mężowi i teściowej też smakowało. Nawet obdzieliłam nim naszych sąsiadów 😉 Zrobiłam nawet zdjęcie tego ciasta, aby Tobie wysłać, ale nie wiem jak je tutaj zamieścić… Jakieś 2 miesiące temu odkrył Ciebie mój mąż – szukając przepisu na chleb na zakwasie z maślanką, który też piekłam. Ciasto bananowe z bakaliami też mi posmakowało. Przeczytałam też Twoje 2 książki, które bardzo mnie porwały 😉 Pozdrawiam cieplutko
Agnieszko, tak bardzo się cieszę. Pozdrowienia dla Was. Jesteście w moim sercu <3