W mojej kuchni

Pasta z wędzonego pstrąga

Szukasz pomysłu na kolację? Nie wiesz co podać gościom na przekąskę ? Wypróbuj mojej smacznej, lekkiej pasty z wędzonego pstrąga. Przyrządzisz ją zdumiewająco szybko, a smak i walory estetyczne zachwycą każdego – przekonaj się 🙂 

Potrzebujesz: 

  • filet z pstrąga 125 g (ja kupuję w lidlu – foto)
  • dwa ugotowane na twardo jaja
  • pęczek szczypiorku
  • łyżka lekkiego majonezu (często kupuję Hellmanns) – jeśli chcesz ograniczyć kaloryczność pomiń majonez. Użyj samego jogurtu. Również wyjdzie pysznie 🙂 
  • łyżka jogurtu naturalnego 
  • liście ulubionej sałaty – ja wybrałam rzymską
  • świeża bazylia – do ozdoby
  • przyprawy do smaku – sól, pieprz

Wykonanie: 

Filet z pstrąga kroimy na małe kawałki, jajka i szczypiorek siekamy na drobno. Dodajemy majonez i jogurt, wszystko razem dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na liściach świeżej sałaty, przyozdabiamy bazylią. 

Smacznego 🙂 

Ania

IMG_9663

FullSizeRender

 

1128total visits,5visits today

One Comment

  • Hania

    Jedyną rybą jaką jestem w stanie zjeść jest łosoś. Myślisz, że można wymienić pstrąga na wędzonego łososia i równie dobrze będzie smakować? Zawsze mam problem z tym jak wprowadzić ryby do mojej diety..

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Aby dodać komentarz rozwiąż zadanie * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge