Ciecierzyca – nazywana także cieciorką, lub grochem włoskim. Jej nasiona zawierają bardzo dużo białka, błonnika, kwasu foliowego (niezbędnego dla kobiet w ciąży), oraz cynku, który jest zbawienny dla naszych włosów, skóry i paznokci. Ponadto znajdziemy w niej także fosfor, potas i żelazo. Nic, tylko jeść. Dlatego też dzielę się z Wami, prostym przepisem na pasztet z tych magicznych ziaren.
Ściskam ciepło
Ania
6 komentarzy
Właśnie zrobiłam ten pasztecik. Wyśmienity 🙂 tylko zamiast z puszki dałam, wcześniej namoczona i ugotowana, cieciorkę – nie doczytałam przepisu – i pomidory suszone w oleju z dynia. Następnym razem zrobię zgodnie z przepisem. Tak czy siak baaaardzo mi smakuje!
Napewno cieciorka nie z puszki jest lepsza Gosiu. Super, że Ci smakowało 🙂 Buziaczek 🙂
Pasztet przepyszny 🙂 Pieklam wczoraj wieczorem, troche chora jestem wiec tak ostatkiem sil… W środku nocy nagle z przerażeniem sie obudziłam ze nie dalam soli! Mysle sobie trudno, będziemy na chlebku solić albo z kiszonymi ogórkami morze zle nie będzie…. A tu niespodzianka! Bez soli i przepyszny, pikantny, smarowalny … W sam raz do swiezego domowego pieczywa
Ten pasztet uzależnia 🙂 Uwielbiam go piec 🙂 Cieszę się, ze Ci smakuje kochana 🙂
Czy masło i buła idzie do środka masy czy do wysmarowania blaszki?
Madziu, do wysmarowania blaszki 🙂