Home PRZEPISY Pyszny chleb z naczynia żaroodpornego.

Pyszny chleb z naczynia żaroodpornego.

Przez Anna H. Niemczynow

Nietrudno sprawić, aby ktoś poczuł się wyjątkowo. Wystarczy upiec mu chleb, zrobić filiżankę herbaty, bądź kawy i …słuchać.  Ludzie zwykle wolą mówić, dlatego tak cenna jest umiejętność nastawienia się na odbiór. Zadawaj pytania i słuchaj z autentycznym zainteresowaniem. Okraś to wszystko zapachem domowego wypieku.

Moja rodzina uwielbia ten chleb z masłem i solą. Ja jadam go zwykle z masłem i konfiturą. Do tego kawa, spokojna mantra i uśmiech. Nie można wyobrazić sobie lepszego rozpoczęcia dnia.

Dbajmy o siebie z miłością. Pieczmy z miłością. Miłość jest w naszych rękach. Zauważmy codzienne ciche cuda, które tak naprawdę mamy na wyciągnięcie ręki.

Życzę Wam udanych wypieków

Z miłością

Ania

 

Mogą Cię również zainteresować

3 komentarze

Maja 20 stycznia 2021 - 20:14

Witam Aniu, zrobilam ten chlebek wg przepisu, raz z mąki pelnoziarnistej i wyszedl totalny zakalec a raz z mąki pszennej 500 i wprawdzie urósl troszke ale niestety w srodku nadal zakalec. ;( NIe wiem co robie nie tak, ale zrobilam Twoje drozdzowki z makiem i niebo w gębie byly, dziekuje !

Odpowiedz
Anna H. Niemczynow 21 stycznia 2021 - 17:43

Kochana, trudno powiedzieć dlaczego chlebek Ci nie wychodzi. Może za gorącą wodę wlewasz? To „zabija” drożdże. A ciasto w lodówce Ci wyrasta?

Odpowiedz
Sylwia 8 kwietnia 2022 - 11:48

Czy w wersji żytniej taka samą ilość mąki? Jaki typ mąki żytniej używasz? Robiłam już pszenny, wyszedł super ?

Odpowiedz

Zostaw komentarz