Fasolę namaczamy przez kilka godzin, a następnie gotujemy ją do miękkości. Ugotowaną fasolę odcedzamy, przelewamy zimną wodą i natychmiast usuwamy z niej łupinki. Cebulkę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jabłko obieramy ze skórki i ucieramy na tarce. Kiedy cebulka zmięknie dodajemy do niej jabłko i łyżeczkę majeranku. Całość chwilkę dusimy. W międzyczasie blendujemy obraną fasolę na jednolita gładką masę. Kiedy fasola jest idealnie zblendowana, dodajemy do niej podsmażone ciepłe dodatki. Całość dokładnie mieszamy.Smalec z białej fasoli
Anna H. Niemczynow
Smalec idealnie smakuje z tym chlebem 🙂 Życzę smacznego Ania
PRZEPISY
Smalec z białej fasoli
European
drukuj
SKŁADNIKI
WYKONANIE
Smalec idealnie smakuje z tym chlebem 🙂
Życzę smacznego
Ania