W mojej kuchni

Uśmiechnięta kasza bulgur z warzywami :-)

Kasza Bulgur jest naprawdę pyszna. Uśmiecha się blado-brązowymi ziarenkami, zachęcając do tego, aby jej skosztować. Połączona z pieczonymi warzywami, i prażonymi ziarnami słonecznika jest nie tylko świetnie smakuje, ale jest także pożywna. To fantastyczny posiłek “jednogarnkowy” dla całej rodziny. Można ją zjeść na ciepło, oraz na zimno. Jest zatem idealna do przenoszenia w pudełkach. 

Składniki: 

  • 100 g. kaszy bulgur
  • 1 papryka czerwona 
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula 
  • 1 ząbek czosnku
  • 10-15 suszonych pomidorów
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
  • sól, pieprz do smaku 
  • oliwa – ok 4 łyżki

Przygotowanie: 

Kaszę gotujemy wg przepisu z opakowania. Papryki myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na małe cząstki. Przygotowane papryki układamy na blaszce do pieczenia i za pomocą silikonowego pędzelka smarujemy warzywa oliwą. Wstawiamy do nagrzanego do 180 ° piekarnika i pieczemy 20 minut. 
Cebulkę, czosnek i pomidory siekamy i podsmażamy na oliwie. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Przyprawiamy do smaku solą, oraz pieprzem. 

Życzę smacznego 

Ania

2166total visits,1visits today

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Aby dodać komentarz rozwiąż zadanie * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge