Home PRZEPISY Pierniki

Pierniki

Przez Anna H. Niemczynow

Kiedy w mojej kuchni roznosi się zapach cynamonu, kardamonu i imbiru, oznacza to, że przygotowujemy rodzinne pierniczki. To czas tylko dla nas, dla naszej rodziny, dla rozmów, śmiechu i drobnych „awantur” o to, kto wykorzystał najwięcej lukru.

Taki czas jest potrzebny i warto go sobie podarować.

Pieczenie pierników jest doskonałą okazją do bycia po prostu razem. Z dala od telefonu, facebooka i innych codziennych rozpraszaczy.

Przepis, którym chcę się z Wami podzielić jest bardzo prosty. Ciasto nie wymaga leżakowania. Myślę, że podarowanie komuś pierniczków własnej twórczości jest przejawem dobra, które chcemy przekazać dalej i które z pewnością do nas wróci. Zatem gorąco zachęcam.

 

 
Smacznego i udanej, twórczej zabawy. 
Ania 

 

 

 

Mogą Cię również zainteresować

3 komentarze

Ewelina 20 grudnia 2022 - 09:38

Dzień dobry Pani Aniu,
Chciałabym zapytać jaką pojemność ma Pani szklanka oraz o to ile wytrzymają takie pierniczki?(oczywiście o ile się ich od razu nie zje 😉 )
Pozdrawiam serdecznie i wesołych świąt!

Odpowiedz
Anna H. Niemczynow 6 stycznia 2023 - 12:44

Ewelinko, tradycyjna szklanka 250 ml. Pierniczki wytrzymują nawet do kilku miesięcy gdy przechowujemy je w szklanym słoju 🙂

Odpowiedz
Ewelina 20 grudnia 2022 - 09:43

Dzień dobry Pani Aniu,
Chciałam zapytać jaką pojemność ma Pani szklanka oraz o to ile wytrzymają pierniczki (o ile się ich od razu nie zje)?
Jeśli ma Pani jeszcze jakiś fajny przepis na pierniki to będę bardzo wdzięczna za podzielenie się nim 🙂
Pozdrawiam serdecznie i życzę Wesołych Świąt! 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz