Home PRZEPISY Pierniki

Pierniki

Przez Anna H. Niemczynow

Kiedy w mojej kuchni roznosi się zapach cynamonu, kardamonu i imbiru, oznacza to, że przygotowujemy rodzinne pierniczki. To czas tylko dla nas, dla naszej rodziny, dla rozmów, śmiechu i drobnych „awantur” o to, kto wykorzystał najwięcej lukru.

Taki czas jest potrzebny i warto go sobie podarować.

Pieczenie pierników jest doskonałą okazją do bycia po prostu razem. Z dala od telefonu, facebooka i innych codziennych rozpraszaczy.

Przepis, którym chcę się z Wami podzielić jest bardzo prosty. Ciasto nie wymaga leżakowania. Myślę, że podarowanie komuś pierniczków własnej twórczości jest przejawem dobra, które chcemy przekazać dalej i które z pewnością do nas wróci. Zatem gorąco zachęcam.

 

 
Smacznego i udanej, twórczej zabawy. 
Ania 

 

 

 

Mogą Cię również zainteresować

Zostaw komentarz