Home PRZEPISY Beza Karmelowa

Beza Karmelowa

Przez Anna H. Niemczynow

Kiedy pierwszy raz robiłam bezę, pomyślałam sobie, że zaoszczędzę na kaloriach dodając połowę mniej cukru niż sugerują w różnych przepisach. Nikt się pewnie nie zdziwi, że zamiast bezy wyszedł mi kapeć 😉  Nie poddawałam się i próbowałam jeszcze kilka razy na różne sposoby, lecz niestety…beza musi mieć cukier i kropka 🙂 Nic nie zastąpi smaku kalorii.

Kolejnym wyzwaniem, kiedy już dałam tyle cukru, ile trzeba, było prawidłowe ubicie bezy. Na szczęście trafiłam na tę stronę  i wszystko stało się jasne 🙂 

Polecam Wam poczytać zanim zaczniecie suszyć swoje bezy. Autorka tego bloga bardzo mi pomogła za co jestem ogromnie wdzięczna 🙂

Dzielę się z Wami przepisem na ulubioną bezę mojej rodziny. Jest wprost przepyszna, spróbujcie sami 🙂

Z żółtek, które zostają robię odżywkę do włosów. Dodaję do nich dwie łyżki oliwy z oliwek i łyżkę miodu, wszystko mieszam i nakładam na włosy. Całość przykrywam czepkiem foliowym i owijam ręcznikiem. Chodzę tak nawet do 3 godzin, a następnie myję głowę jak zwykle 😉

Życzę smacznego 🙂

Ania

 

 

 

Mogą Cię również zainteresować

Zostaw komentarz