To ciasto jest po prostu pyszne. Idealnie nadaje się zarówno do popołudniowej kawy, jak i na śniadanie. Ostatnio piekę je bardzo regularnie, gdyż tak smakuje mojej córeczce, że wciąż o nie pyta. A ja wreszcie nie głowię się co zrobić z bananami, które przeleżały zbyt długo w koszyku z owocami. Same plusy ?
Okazuje się, że można upiec ciasto bez glutenu i bez jajek, i będzie ono smakowało obłędnie 🙂 Spróbujcie sami ?
Cała słodycz tego ciasta pochodzi z bananów i naszych słodkich bakalii. Nie ma potrzeby dodawania cukru, gdyż jest ono wystarczająco słodkie. Jedynym warunkiem, aby ciasto się udało, są mocno dojrzałe banany. Im ciemniejsza skórka, tym lepiej.
Życzę Wam udanych wypieków, kochani. Pieczcie i jedzcie na zdrowie 🙂
Z miłością
Ania
8 komentarzy
Aniu, to ciasto to petarda. Robię co drugi dzień , tak moim domownikom smakuje, mi zresztą też…i super jest to, że nie licząc czasu pieczenia robię się je w 5 minut. Ten przepis na stałe zagości w moim domu.
To dla mnie wielka radość, Madziu <3 Buziaki <3
Dziś zrobiłam ponownie to ciacho – dałam tylko żurawinę i troszkę masła orzechowego. W takiej wersji też przepyszne. Na pewno będę piekła to ciasto jeszcze nie jeden raz . Ściskam mocno i dziękuję za ten cudowny przepis :-*
Bardzo się cieszę, Gosiu. Buziaki <3
Zrobiłam dziś to ciacho mając w chuście 3 miesięczną córkę- wyszło przepyszne! Łatwe, szybkie, nieziemsko smaczne…i zdrowe 🙂 P.S. Dałam olej kokosowy, bo nie miałam rzepakowego i myślę, że nie straciło na smaku 🙂 Dziękuję i pozdrawiam
Małgosiu, tak bardzo się cieszę. Moja córeczka uwielbia to ciasto i gdy zabiera je do szkoły, to zawsze muszę dać więcej dla innych dzieci 🙂 Uściski dla Was. Niech córcia zdrowo się chowa <3
Ja również skorzystałam z przepisu.Ciasto rewelacyjne.Robi się 5 min:) Super blog.
Dziękuję, Bogusiu <3