W mojej kuchni

Ciasto bananowe

Ciasto bananowe mojego przepisu nie ma ani tłuszczu, ani cukru!!! Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie chwilę. Resztę pracy wykonuje za nas piekarnik. Nam pozostaje już tylko cieszyć się jego smakiem. Cała keksówka ciasta to jedyne 700 kalorii. Możesz podzielić ciasto na trzy części i przez trzy dni mieć pod ręką zdrową przekąskę “do kawy”. Ciasto bardzo długo zachowuje świeżość. Na trzeci dzień jest równie miękkie i wilgotne jak pierwszego dnia. Spróbuj sama – to dziecinnie proste!!! 

Składniki : 

* 300 g obranych ze skórki dojrzałych bananów (3 małe sztuki) 

* jedno jajo 

* 100 g mąki kukurydzianej 

* jedna łyżeczka sody 

Przygotowanie: 

Wszystkie składniki z listy wrzucamy do blendera i miksujemy na gładziutką masę. Małą keksówkę wyściełamy papierem do pieczenia. Przelewamy do niej ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 35 minut (bez termoobiegu). Obserwujemy wierzch ciasta. Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i delikatnie wyjmujemy z keksówki. Jak przestygnie odrywamy papier do pieczenia i cieszymy się smakiem pysznego bananowca 🙂 

życzę smacznego 

Ania.

IMG_8525

IMG_8485

2720total visits,2visits today

10 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Aby dodać komentarz rozwiąż zadanie * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge