Ciasto bananowe mojego przepisu nie ma ani tłuszczu, ani cukru!!! Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie chwilę. Resztę pracy wykonuje za nas piekarnik. Nam pozostaje już tylko cieszyć się jego smakiem. Cała keksówka ciasta to jedyne 700 kalorii. Możesz podzielić ciasto na trzy części i przez trzy dni mieć pod ręką zdrową przekąskę „do kawy”. Ciasto bardzo długo zachowuje świeżość. Na trzeci dzień jest równie miękkie i wilgotne jak pierwszego dnia. Spróbuj sama – to dziecinnie proste!!!
życzę smacznego
Ania.
10 komentarzy
Aniu, tak nie na temat . Czy mogłabyś wstawić przepisy na domowe izotoniki?
Jeju, jakie to proste! Zapisuję stronę i w weekend przygotowuję to ciasto. Uwielbiam banany 🙂 Pozdrawiam
Upiekłam własnie takie, ale włożyłam je do foremek na babeczki. Wyszły takie malutkie ciasteczka na kilka kęsów. Rewelacja! Można cieszyć się smakiem ciasta delikatnie słodkiego od bananów i zero wyrzutów sumienia! 🙂 Dzięki Aniu za ten przepis!
[…] moim stole ostatnio królowało ciasto bananowe (kliknij po przepis) i przyznam szczerze, że chociaż jest przepyszne, to troszkę mi się już przejadło. […]
100g ile to łyżek/szklanek?
100g mi wyszła niepełna szklanka 🙂
a czy wyjdzie z mąką owsianą? 🙂 pozdrawiam 🙂
wyszło przepyszne!:) czasem smaruje sobie masłem orzechowym omnomnom;)
Dobre proporcje, ciacho wyszło idealnie 🙂 zapewne z każdej innej mąki również wyjdzie 🙂
U mnie się właśnie piecze 🙂 Pięknie rośnie i zaczyna nabierać apetycznego rumianego koloru 😀